Goede doel 2017

Welzijnsschakel Tegoare

 

Elk jaar opnieuw gaat een deel van de drankopbrengst tijdens het festival naar een goed doel. Op die manier krijgt Frietrock naast een feestelijke dimensie ook een sociale dimensie, een gegeven dat de organisatie heel hoog in het vaandel draagt. In de loop der jaren konden al heel wat lokale vzw’s profiteren van onze inzamelactie. Zo ging een deel van de opbrengst in 2015 naar vzw Mathijs en steunde Frietrock in 2016 Vereniging Ons Tehuis.

Voor de negende editie pakt de Frietrockorganisatie het echter anders aan. Via een samenwerking met Studio Brussel wordt ons goede doel namelijk ingebed in Music for Life en de Warmste Week, de eindejaarsactie van bovengenoemd radiostation dat elk jaar opnieuw heel wat geld weet in te zamelen voor één of verschillende goede doelen. Dat Music For Life in feite aan de basis ligt van Frietrock (zie voorwoord), maakt dit alles nét dat tikkeltje specialer. Het voelt een beetje aan als thuiskomen.

Via Music For Life steunt Frietrock dit jaar Welzijnsschakel Tegoare, een vereniging die zich inzet voor kansarmen in Ieper. Het doel van Tegoare is heel eenvoudig om kansarme mensen uit hun isolement te halen en hen zo terug op weg te helpen. Mensen die met armoede te kampen hebben, leven namelijk vaak een teruggetrokken bestaan. Dat brengt niet alleen eenzaamheid met zich mee, maar leidt er ook toe dat deze mensen vaak in de zelfkant van de maatschappij terechtkomen. Om die vicieuze cirkel te helpen doorbreken, bieden de vrijwilligers van Tegoare een luisterend oor, zorgen ze voor de nodige vorming en ontspanning, en treden ze op als schakel met de maatschappij.  Tegoare creëert zo als het ware een stabiele omgeving waar mensen hun hart kunnen luchten en ophalen en waar ze zich een beeld leren vormen van hun mogelijkheden en toekomst. Een nobel doel, dat een extra duwtje in de rug meer dan verdient.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.